Domaci dukati

DUKATI 8 GRAMA, CENA NA UPIT

Dukat je idealan poklon za svaku priliku. Domaci dukati proizvode se u nasoj proizvodnji. Na istim, nalaze se znamenite i svetovne licnosti iz nase istorije. Ukoliko Vas afinitet nije usmeren prema nasoj istoriji, kod nas mozete izabrati neki od investicionih dukata, koji su priznati i prepoznati u celom svetu. Isti, prezentuje da takav dukat ima u sebi 90% cistog zlata. Udeo od preostalih 10 % cine legure, koje dukatu daju cvrstinu.

Svaki dukat zadovoljava najstrozije standarde u pogledu finoce i tezine.

DOSTUPNI ZA KUPOVINU

DUKAT BOGORODICA

Dukat Presveta Bogorodica (Majka Bozija, Bogorodica). Prema Novom zavetu Marija je bila majka Isusova. Za vernike, Marija je sva cista i sva sveta, jer je njenim slobodnim pristankom Bog postao covek. U pravoslavnoj duhovnosti zauzima vazno mesto jer je bila prva koja je slusala Isusove reci i cuvala ih u svom srcu.

DUKAT BELI ANDJEO

Dukat Beli andjeo je deo kompozicije Mironosice na Hristovom grobu iz crkve Vaznesenja Hristovog manastira Mileseve i spada u najpoznatije freske Srbije ali se ubraja i u velike domete evropskog slikarstva. Smatra se jednim od najlepsih radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka. Na slici je prikazan sam Andjeo Gospodnji.

DUKAT SV. NIKOLA

Slavi se:- 19. decembra, kao Sveti Nikola, Nikoljdan- 22. maja, kao Nikolaj, letnji Sveti Nikola (prenos mostiju Svetog oca Nikolaja) Sveti Nikolaj cudotvorac, arhiepiskop mirlikijski u celom hriscanskom svetu poznat kao Sveti Nikola, jedan od najvecih hriscanskih svetitelja. Rodjen je u vreme cara Valerijana (253-260.).

SV. JOVAN KRSTITELJ

Dukat Sveti Jovan 3gr. Sveti Jovan preteca i krstitelj. Slavi se:20. januara - Sveti Jovan, Jovanjdan9. marta (8. marta prestupne godine) - prvo i drugo obretanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Svakoga ko se pokajao, Jovan je krstavao u reci Jordan i to krstenje se nazivalo u znak pokajanja, ali se time nisu oprastali gresi. Sveti Jovan dospeo je u tamnicu, nakon sto je javno pricao o nameri carskog namesnika Iroda, koji se razveo da bi se ozenio zenom svoga brata, svojom snahom Irodijadom, koja mu je dosla glave.

DUKAT SV. VASILIJE OSTROSKI

Dukat Sveti Vasilije Ostroski. Hercegovac poreklom, Sveti Vasilije Ostroski rodjen je 28. decembra 1610. u selu Mrkonjicima u Popovom polju. Kao sin siromasnih, ali poboznih ljudi, od malena je vaspitavan u duhu pravoslavnog milosrdja i dobrocinstva. Dok je kao decak cuvao stoku, delio je poslednji zalogaj hrane sa siromasnijima od sebe. U strahu od Turaka, roditelji su ga sklonili u obliznji manastir Zavalu, gde je Iguman bio njegov stric, Jeromonah Serafim. Tu se opismenio i stekao sire znanje o hriscanstvu.

DUKAT ISUS HRIST

Isus Hrist je sin Boziji. Rodjen 7. januara. Nakon krstenja na reci Jordan Isus Hrist je proveo cetrdeset dana u pustinji a nakon toga je poceo da propoveda. Isus je sa svojim ucenicima (apostolima) lecio ljude i propovedao im. Isus Hrist je stradao raspecem na krst, a zatim je vaskrsao. Rodjenje Isusa Hrista se slavi -7. januara - Bozic Raspece Hristovo se obelezava na Veliki petak, a Vaskrsenje Isusovo na najradosniji Hriscanski praznik Vaskrs. Dukati se prodaju i javljaju u razlicitim gramazama i kupuju za razlicite prilike. Prodaja dukata, zlatare GOLD

DUKAT NIKOLA TESLA

Dukat, Nikola Tesla je rodjen 1856-1943. u Smiljanu. Jedan od najblistavijih umova sveta, koji je covecanstvu poklonio epohalne izume. Uveo je svet u elektricno doba, osmislio indukcioni motor, naizmenicnu struju, lasersku i radarsku tehnologiju, daljinsko upravljanje, bezicnu komunikaciju, elektricne automobile i mnostvo drugih cudesnih otkrica. Ime je dobio po dedi sa oceve strane.

DUKAT SVETA PETKA

Dukat sa likom Svete Petke - poznata jos pod nazivom Prepodobna mati Paraskeva, Petkovaca, Sveta Paraskeva. Pravoslavni crkveni praznik koji se obelezava (slavi) 27. oktobra. Sveta Petka je rodjena u X veku u selu Epivatu, blizu Trakijskog grada Kalikratije. Predpostavlja se da je bila Srpkinja. Posto je mlada ostala bez roditelja, otisla je u Carigrad, zamonasila se u Jordanskoj pustinji.

MANASTRI OSTROG

Dukat sa slikom Manastira Ostroga.Nalazi se na podrucju Bjelopavlica, pripada opstini Danilovgrad i smesten je u okomitoj steni sa koje se pruza pogled na ravnicu. Osnovao ga je hercegovacki mitropolit Vasilije Ostroski, koji je tu i sahranjen. On je svetac cudotvorac. Od tada, pa do danasnjih dana se neprekidno dogadjaju cuda Svetog Vasilija Ostroskog.

DUKATI 4 GRAMA,CENA NA UPIT

Dukat je idealan poklon za svaku priliku. Domaci dukati proizvode se u nasoj proizvodnji. Na istim, nalaze se znamenite i svetovne licnosti iz nase istorije. Ukoliko Vas afinitet nije usmeren prema nasoj istoriji, kod nas mozete izabrati neki od investicionih dukata, koji su priznati i prepoznati u celom svetu. Isti, prezentuje da takav dukat ima u sebi 90% cistog zlata. Udeo od preostalih 10 % cine legure, koje dukatu daju cvrstinu.

Svaki dukat zadovoljava najstrozije standarde u pogledu finoce i tezine.

DOSTUPNI ZA KUPOVINU

DUKAT VENCANJE

Dukati se daruju u raznim prilikama. Dukat Vencanje je idealan poklon za mladence. Dukat Vencanje je dukat za uspomenu Dukati se prodaju i javljaju u razlicitim gramazama i kupuju za razlicite prilike. Dukati kao pokloni se kupuju za svadbe, za rodjenje deteta ili kao poklon za krstenja, rodjendane... Sve dukate, tako i dukat Vencanje mozete pronaci u nasim ZLATARA GOLD koja se bavi prodajom domacih i investicionih dukata.

DUKAT RODJENJE

Postoje momenti u zivotu koji su toliko vazni da zasluzuju narocitu paznju. Licnim poklonom ce te momente ovekoveciti i pozlatiti za ceo zivot. Dukat Rodjenje za dragocenu uspomenu koja ostaje zauvek. Dukat Rodjenje dostupan i od 3 grama. Dukati se prodaju i javljaju u razlicitim gramazama i kupuju za razlicite prilike. Dukati kao pokloni se kupuju za svadbe, za rodjenje deteta ili kao poklon za krstenja, rodjendane...

DUKAT KRSTENJE

ostoje momenti u zivotu koji su toliko vazni da zasluzuju narocitu paznju. Licnim poklonom ce te momente ovekoveciti i pozlatiti za ceo zivot. Dukat Krstenje za dragocenu uspomenu koja ostaje zauvek. Dukati se prodaju i javljaju u razlicitim gramazama i kupuju za razlicite prilike. Dukati kao pokloni se kupuju za svadbe, za rodjenje deteta ili kao poklon za krstenja, rodjendane...
ZLATARA GOLD

DUKAT BELI ANDJEO

Dukat Beli andjeo je deo kompozicije Mironosice na Hristovom grobu iz crkve Vaznesenja Hristovog manastira Mileseve i spada u najpoznatije freske Srbije ali se ubraja i u velike domete evropskog slikarstva. Smatra se jednim od najlepsih radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka. Na slici je prikazan sam Andjeo Gospodnji.

DUKAT BOGORODICA

Dukat Presveta Bogorodica (Majka Bozija, Bogorodica).Prema Novom zavetu Marija je bila majka Isusova. Za vernike, Marija je sva cista i sva sveta, jer je njenim slobodnim pristankom Bog postao covek. U pravoslavnoj duhovnosti zauzima vazno mesto jer je bila prva koja je slusala Isusove reci i cuvala ih u svom srcu.

DUKAT SV. GEORGIJE

Dukat Sveti djordje rodjen je u hriscanskoj porodici u Kapadokiji. Od malena je vaspitavan u duhu najplemenitijih hriscanskih vrlina. Posto je i njegov otac nastradao kao Hriscanin, Sveti djordje je rano ostao siroce. Majka se sa djordjem preselila u rodnu Palestinu, gde je imala velika imanja i nasledja.

DUKAT SV. ARHANGEL MIHAILO

Dukat Sveti Arhandjel Mihailo slavi se 21. novembra, Sveti Arhandjel Mihailo Andjeli se svrstavaju u tri hijararhijska reda, od kojih visi cine sestokrili serafimi, mnogooki heruvimi i bogonosni prestoli, srednji su gospodstva, sile i vlasti, a nizi nacela, arhandjeli i andjeli.Sedam vrhovnih andjelskih knezova razlikuju se samo po sluzbi: Mihailo je vrhovni arhistratig i borac protiv svih bozijih neprijatelja.

DUKAT PETAR I PAVLE

Petar je bio ribar i zvao se Simon, a Isus mu je dao ime Petar. On je prvi od apostola jasno izrazio veru u Gospoda recima: "Ti si Hristos, sin Boga zivoga". Apostol Pavle bio je farisej, progonitelj Hristov, i zvao se Savle. Preobrazio se i krenuo za Hristom. Petrovdan je jedan od 15 najvecih hriscanskih praznika. Kod Srba Petrovdan je slava pekara i ribara Sveti Petar i Pavle, Petrovdan se slavi - 13. jula

DUKAT HRISTOVO RODJENJE

Dukat Zlatnik Hristovo Rodjenje Najradosniji dan medju svim praznicima je Bozic, ili rodjenje Isusa. Tog dana rodio se Isus Hristos i postao covek. Praznuje se tri dana. Prvi dan Bozica slavi se 7. januara. Na Bozic ujutru pre svitanja zvone sva zvona na pravoslavnim hramovima i objavljuje se dolazak Bozica i Bozicnog slavlja. Bozic prati veliki broj Obicaja, koji se ispostuju dan pre i na sam Bozic

DUKAT VASKRSENJE

Gospod Isus Hristos sahranjen je u Getsimanskom vrtu u jednu pecinu nakon raspeca, koju zapecatise velikim kamenom i postavise strazare. U nedelju, treci dan po raspecu, sidje Andjeo Gospodnji i zdrobi kamen na ulazu u pecinu i Isus Hristos izadje napolje i vaskrsnu. Lice mu bese kao munja, a odelo belo kao svetlost. Vojnici se uplasise i pobegose vicuci: "Hristos je vaskrsnuo". Kada izjutra zene mironosnice dodjose da obidju Isusov grob zatekose ga praznog i Andjeo im rece da idu u grad i jave ostalima da je Gospod nas vaskrsnuo.

DUKAT SV. NIKOLA

Sveti NIKOLA slavi se - 19. decembra, kao Sveti Nikola, Nikoljdan- 22. maja, kao Nikolaj, letnji Sveti Nikola (prenos mostiju Svetog oca Nikolaja)
Sveti Nikolaj cudotvorac, arhiepiskop mirlikijski u celom hriscanskom svetu poznat kao Sveti Nikola, jedan od najvecih hriscanskih svetitelja.
Rodjen je u vreme cara Valerijana (253-260.) u maloazijskoj oblasti Likiji, u gradu Patari, kao sin jedinac bogatih roditelja.
Otac Teofan i majka Nona, su po ondasnjem obicaju, svoje jedino dete posvetili bogu.

DUKAT SV. VASILIJE OSTROSKI

Dukat Sveti Vasilije Ostroski. Hercegovac poreklom, Sveti Vasilije Ostroski rodjen je 28. decembra 1610. u selu Mrkonjicima u Popovom polju. Kao sin siromasnih, ali poboznih ljudi, od malena je vaspitavan u duhu pravoslavnog milosrdja i dobrocinstva. Dok je kao decak cuvao stoku, delio je poslednji zalogaj hrane sa siromasnijima od sebe. U strahu od Turaka, roditelji su ga sklonili u obliznji manastir Zavalu, gde je Iguman bio njegov stric, Jeromonah Serafim. Tu se opismenio i stekao sire znanje o hriscanstvu.

SV. JOVAN KRSTITELJ

Dukat Sveti Jovan 3gr. Sveti Jovan preteca i krstitelj. Slavi se: 20. januara-Jovanjdan 9. marta (8. marta prestupne godine) - prvo i drugo obretanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Svakoga ko se pokajao, Jovan je krstavao u reci Jordan i to krstenje se nazivalo u znak pokajanja, ali se time nisu oprastali gresi. Sveti Jovan dospeo je u tamnicu, nakon sto je javno pricao o nameri carskog namesnika Iroda, koji se razveo da bi se ozenio zenom svoga brata, svojom snahom Irodijadom, koja mu je dosla glave.

DUKAT SVETA PETKA

Dukat sa likom Svete Petke - poznata jos pod nazivom Prepodobna mati Paraskeva, Petkovaca, Sveta Paraskeva. Pravoslavni crkveni praznik koji se obelezava (slavi) 27. oktobra. Sveta Petka je rodjena u X veku u selu Epivatu, blizu Trakijskog grada Kalikratije. Predpostavlja se da je bila Srpkinja. Posto je mlada ostala bez roditelja, otisla je u Carigrad, zamonasila se u Jordanskoj pustinji i ostala tu do starosti.Pred kraj zivota se vratila u Epivitu i tamo prozivela jos dve godine u neprestanom postu.

DUKAT SV.SAVA

Slavi se 27. januara kao slava Sveti Sava. Ne postoji sveta licnost snaznije utkana u svest i bice srpskog naroda od lika Svetog Save. On je jedini svetitelj ciji praznik Srbi slave kao crkvenu, skolsku, esnafsku i porodicnu slavu. Na osnovu onoga sto je danas napisano i izreceno o svetitelju Savi, malo kome nije poznato da je Rastko, najmladji sin raskog zupana Nemanje i zupanice Ane, rodjen oko 1175. godine, kao mladic krisom otisao na Svetu Goru gde se uprkos protivljenju roditelja zamonasio i dobio ime Sava.

DUKAT KNEGINJA MILICA

Milica je rodjena oko 1335. godine, a oko 1353. godine se udala za Kneza Lazara. Imali su sedmoro dece. Kada joj je muz umro, Milica je upravljala narodom i drzavom, jer su sinovi jos bili mali. Kada je njen najstariji sin Stefan odrastao, postao je vladar. Od tada Kneginja Milica je mogla da napusti drzavne poslove i da sa svojom rodjakom Jefimijom ode u manastir Ljubostinju, gde se i zamonasila i dobila novo ime Evgenija. Pred smrt je primila monaski zavet velike shime i dobila novo ime Efrosinija. U manastiru u Ljubostinji je provela poslednje dane svoga zivota, gde je i preminula 11. novembra 1405. godine.

DUKAT KNEZ LAZAR

Slavi se 28. juna kao Sveti car Lazar, Vidovdan. Knez Lazar, rodjen oko 1329. godine u Prilepcu, kod Novog Brda, gde je njegov otac Pribac Hrebeljanovic bio kancelar cara Dusana. Mladi Lazar Hrebeljanovic rastao je na Dusanovom dvoru, gde je bio uvazavan zbog svoje cestitosti, vitestva i poboznosti. Oko 1353. godine ozenio se Milicom, cerkom velikog kneza Jug-Bogdana i tako se orodio sa porodicom Nemanjica, a ne dugo potom je dobio i dostojanstvo kneza. Posle smrti Cara Dusana (1355), kao jedan od oblasnih velikasa, vlada delom srpskog carstva, a nakon Maricke bitke i smrti cara Urosa, postaje vazan stub drzavnog jedinstva.

DUKAT NIKOLA TESLA

Nikola Tesla je rodjen 1856-1943. u Smiljanu. Jedan od najblistavijih umova sveta, koji je covecanstvu poklonio epohalne izume. Uveo je svet u elektricno doba, osmislio indukcioni motor, naizmenicnu struju, lasersku i radarsku tehnologiju, daljinsko upravljanje, bezicnu komunikaciju, elektricne automobile i mnostvo drugih cudesnih otkrica. Ime je dobio po dedi sa oceve strane. Pocetak sklovanja otpoceo je u rodnom mestu, zatim se preselio u Gospic, gde nastavlja skolovanje, a zatim odlazi u Visoku realnu gimnaziju u Karlovcu.Dukati se prodaju i javljaju u razlicitim gramazama i kupuju za razlicite prilike.

DUKAT SV. LUKA

Slavi se 31. oktobra kao Sveti lUka, Lucin dan Pisac Jevanjdjela i dela apostolovih dveju kanonskih knjiga Novoga Zaveta, Sveti Apostol Luka nije pripadao dvanaestorici apostola, vec je bio iz sireg kruga sedamnaestorice Hristovih ucenika. Rodjen je u Antioniji i bio je veoma ucen covek. Od rane mladosti izucavao je grcku filozofiju, medicinu i zivopis. Kad je dosao u Jerusalim, upoznao je Isusa Hrista i bio svedok njegovih cudesnih dela.

DUKAT SV. STEFAN

Slavi se:- 9. januara, kao Sveti Stevan, Stevanjdan, Stjepanjdan- 15. avgusta, kao Sveti Stevan letnji, Stevan Vetroviti zitije Svetog Stevana vodi nas u I vek Nove Ere, u vreme kada se svakodnevno uvecavao broj clanova Hristove crkve u Jerusalimu. Sveti Apostoli su bili prisiljeni da izaberu djakone koji bi pomogli i sluzili sirotim i bolesnim Hriscanima. Prvi od sedmorice djakona koga su rukopolozili bio je Stevan.

DUKAT SV.TRIFUN

14. februar se slavi kao Sveti Trifun, Trifundan, Trivul i Triva Sveti Trifun rodjen je u veoma siromasnoj porodici u Frigijskom selu Kampsadi, blizu grada Apameje. Sveti Trifun je od detinjstva pokazivao sposobnost isceljivanja ljudi i zivotinja iizgona zlih duhova. Kao ubogo seljace cuvao je guske, a svojim isceliteljskim mocima izlecio je mnoge bolesnike, izmedju ostalog i Gordijanu, cerku cara Gordijana Treceg.Dukat Zlatnik Sveti Trifun je dostupan i od 3 g

DUKAT SV.DIMITRIJE

Dukat Sveti velikomucenik Dimitrije. Sveti Dimitrije Slavi se 8. novembra, Mitrovdan ili Sveti Dimitrije. Sveti Dimitrije rodjen je u Solunu u III veku. Bio je sin uglednog vojvode, koji je upravljao Solunom za vreme cara Maksimilijana. Posle oceve smrti postavljen je na mesto solunskog vojvode.Trudio se da sto vise rasprostre hriscansku veru i da u svemu zastiti sto vise Hriscane. Jedno vreme je delovao tajno, a zatim poceo i javno da narod preobraca u Hriscane.

DUKAT NJEGOS

Petar II Petrovic Njegos je bio jedan od najvecih srpskih pesnika, vladar Crne Gore i vladika. Njegosevo najslavnije delo „Gorski vijenac“ u Becu je ocenjeno kao „manuskript genijalnog tvorca“. Druga njegova vazna dela su Luca mikrokozma, Ogledalo srpskoâ i Lazni car scepan Mali. Smatra se da je Njegos, pravoslavni episkop i vladar, podsticao kult Obilica kao „zertve blagorodne“ vodjen svojim drzavnickim rezonom.

DUKATI 3 GRAMA, CENA NA UPIT

Dukat je idealan poklon za svaku priliku. Domaci dukati proizvode se u nasoj proizvodnji. Na istim, nalaze se znamenite i svetovne licnosti iz nase istorije. Ukoliko Vas afinitet nije usmeren prema nasoj istoriji , kod nas mozete izabrati neki od investicionih dukata, koji su priznati i prepoznati u celom svetu. Isti, prezentuje da takav dukat ima u sebi 90% cistog zlata. Udeo od preostalih 10 % cine legure, koje dukatu daju cvrstinu.

Svaki dukat zadovoljava najstrozije standarde u pogledu finoce i tezine.

DOSTUPNI ZA KUPOVINU

DUKAT BOGORODICA

Presveta Bogorodica (Majka Bozija, Bogorodica).Prema Novom zavetu Marija je bila majka Isusova. Za vernike, Marija je sva cista i sva sveta, jer je njenim slobodnim pristankom Bog postao covek. U pravoslavnoj duhovnosti zauzima vazno mesto jer je bila prva koja je slusala Isusove reci i cuvala ih u svom srcu.

BELI ANDJEO

Beli andjeo je deo kompozicije Mironosice na Hristovom grobu iz crkve Vaznesenja Hristovog manastira Mileseve i spada u najpoznatije freske Srbije ali se ubraja i u velike domete evropskog slikarstva.
Smatra se jednim od najlepsih radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka.

DUKAT SVETA PETKA

Dukat sa likom Svete Petke - poznata jos pod nazivom Prepodobna mati Paraskeva, Petkovaca, Sveta Paraskeva. Pravoslavni crkveni praznik koji se obelezava (slavi) 27. oktobra. Sveta Petka je rodjena u X veku u selu Epivatu, blizu Trakijskog grada Kalikratije. Predpostavlja se da je bila Srpkinja.

DUKAT SV.SAVA

Slavi se 27. januara kao slava Sveti Sava.Ne postoji sveta licnost snaznije utkana u svest i bice srpskog naroda od lika Svetog Save. On je jedini svetitelj ciji praznik Srbi slave kao crkvenu, skolsku, esnafsku i porodicnu slavu. Na osnovu onoga sto je danas napisano i izreceno o svetitelju Savi, malo kome nije poznato da je Rastko, najmladji sin raskog zupana Nemanje i zupanice Ane, rodjen oko 1175. godine, kao mladic krisom otisao na Svetu Goru gde se uprkos protivljenju roditelja zamonasio i dobio ime Sava.

DUKAT OBILIC

Milos Obilic, srpski junak ispevan u epskoj poeziji, predstavljen i kao Milos Kobilic ili Milos Kobilovic, koji je ubio turskog Sultana Murata u Kosovskoj bitci. Ovaj junak je u Kosovskom boju, na Vidovdan 1389. godine pogubio turskog sultana Murata, na prevaru, tako sto je rekao da hoce da prebegne na njihovu stranu. Kada ga je sultan primio i dopustio mu da se priblizi, Milos mu je probio stomak. Milos Obilic je u legendama slavljen kao heroj nadprirodnog rodjenja i snage.Dukati se prodaju i kupuju za razlicite prilike.

DUKAT SV.TRIFUN

14. februar se slavi kao Sveti Trifun, Trifundan, Trivul i Triva Sveti Trifun rodjen je u veoma siromasnoj porodici u Frigijskom selu Kampsadi, blizu grada Apameje. Sveti Trifun je od detinjstva pokazivao sposobnost isceljivanja ljudi i zivotinja iizgona zlih duhova. Kao ubogo seljace cuvao je guske, a svojim isceliteljskim mocima izlecio je mnoge bolesnike, izmedju ostalog i Gordijanu, cerku cara Gordijana Treceg.Hriscani smatraju Svetog Trifuna zastitnika ljubavi i devojaka, dok rimokatolici na Trifundan slave Svetog Valentina.

DUKAT ZENI U CAST

Postoje momenti u zivotu koji su toliko vazni da zasluzuju narocitu paznju. Licnim poklonom ce te momente ovekoveciti i pozlatiti za ceo zivot. Dukat zeni u cast za dragocenu uspomenu koja ostaje zauvek. Idealan poklon sa kojim cete sigurno izmamiti osmeh Vama dragoj osobi. Dukati se prodaju i javljaju u razlicitim gramazama i kupuju za razlicite prilike. Dukati kao pokloni se kupuju za svadbe, rodjenja, krstenja itd..

DUKAT HRISTOVO RODJENJE

Najradosniji dan medju svim praznicima je Bozic, ili rodjenje Isusa. Tog dana rodio se Isus Hristos i postao covek. Praznuje se tri dana. Prvi dan Bozica slavi se 7. januara. Na Bozic ujutru pre svitanja zvone sva zvona na pravoslavnim hramovima i objavljuje se dolazak Bozica i Bozicnog slavlja. Bozic prati veliki broj Obicaja, koji se ispostuju dan pre i na sam Bozic Dukat Zlatnik Hristovo Rodjenje je dostupan i od 3 , 2 grama.

DUKAT ARHANGEL MIHAILO

Dukat Sveti Arhandjel Mihailo slavi se 21. novembra - Arandjelovdan, Sveti Arhandjel Mihailo Andjeli se svrstavaju u tri hijararhijska reda, od kojih visi cine sestokrili serafimi, mnogooki heruvimi i bogonosni prestoli, srednji su gospodstva, sile i vlasti, a nizi nacela, arhandjeli i andjeli.Sedam vrhovnih andjelskih knezova razlikuju se samo po sluzbi:
Mihailo je vrhovni arhistratig i borac protiv svih bozijih neprijatelja.

DUKAT RODJENJE

Postoje momenti u zivotu koji su toliko vazni da zasluzuju narocitu paznju. Licnim poklonom ce te momente ovekoveciti i pozlatiti za ceo zivot. Dukat Rodjenje za dragocenu uspomenu koja ostaje zauvek. Dukat Rodjenje dostupan i od 3 grama. Dukati se prodaju i javljaju u razlicitim gramazama i kupuju za razlicite prilike. Dukati kao pokloni se kupuju za svadbe, za rodjenje deteta...

DUKAT KRSTENJE

Postoje momenti u zivotu koji su toliko vazni da zasluzuju narocitu paznju. Licnim poklonom ce te momente ovekoveciti i pozlatiti za ceo zivot. Dukat Krstenje za dragocenu uspomenu koja ostaje zauvek. Dukati se prodaju i javljaju u razlicitim gramazama i kupuju za razlicite prilike. Dukati kao pokloni se kupuju za svadbe, za rodjenje deteta ili kao poklon za krstenja, rodjendane...

DUKAT SV. JOVAN KRSTITELJ

Dukat Sveti Jovan 3gr. Sveti Jovan preteca i krstitelj. Slavi se:20. januara - Sveti Jovan, Jovanjdan9. marta (8. marta prestupne godine) - prvo i drugo obretanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Svakoga ko se pokajao, Jovan je krstavao u reci Jordan i to krstenje se nazivalo u znak pokajanja, ali se time nisu oprastali gresi. Sveti Jovan, Jovanjdan - slavi se 20. januara.Dukati se prodaju i j kupuju za razlicite prilike.

DUKAT SV.NIKOLA

Slavi se:- 19. decembra, kao Sveti Nikola, Nikoljdan- 22. maja, kao Nikolaj, letnji Sveti Nikola (prenos mostiju Svetog oca Nikolaja).
Sveti Nikolaj cudotvorac, arhiepiskop mirlikijski u celom hriscanskom svetu poznat kao Sveti Nikola, jedan od najvecih hriscanskih svetitelja.
Rodjen je u vreme cara Valerijana (253-260.) u maloazijskoj oblasti Likiji, u gradu Patari, kao sin jedinac bogatih roditelja.
Otac Teofan i majka Nona, su po ondasnjem obicaju, svoje jedino dete posvetili bogu.

DUKAT VASKRSENJE

Gospod Isus Hristos sahranjen je u Getsimanskom vrtu u jednu pecinu nakon raspeca, koju zapecatise velikim kamenom i postavise strazare. U nedelju, treci dan po raspecu, sidje Andjeo Gospodnji i zdrobi kamen na ulazu u pecinu i Isus Hristos izadje napolje i vaskrsnu. Lice mu bese kao munja, a odelo belo kao svetlost. Vojnici se uplasise i pobegose vicuci: "Hristos je vaskrsnuo". Kada izjutra zene mironosnice dodjose da obidju Isusov grob zatekose ga praznog i Andjeo im rece da idu u grad i jave ostalima da je Gospod nas vaskrsnuo.

DUKAT SV. VASILIJE OSTROSKI

Dukat Sveti Vasilije Ostroski. Hercegovac poreklom, Sveti Vasilije Ostroski rodjen je 28. decembra 1610. u selu Mrkonjicima u Popovom polju. Kao sin siromasnih, ali poboznih ljudi, od malena je vaspitavan u duhu pravoslavnog milosrdja i dobrocinstva. Dok je kao decak cuvao stoku, delio je poslednji zalogaj hrane sa siromasnijima od sebe. U strahu od Turaka, roditelji su ga sklonili u obliznji manastir Zavalu, gde je Iguman bio njegov stric, Jeromonah Serafim. Tu se opismenio i stekao sire znanje o hriscanstvu.

DUKAT SV. GEORGIJE

Dukat Sveti djordje rodjen je u hriscanskoj porodici u Kapadokiji. Od malena je vaspitavan u duhu najplemenitijih hriscanskih vrlina. Posto je i njegov otac nastradao kao Hriscanin, Sveti djordje je rano ostao siroce. Majka se sa djordjem preselila u rodnu Palestinu, gde je imala velika imanja i nasledja. Tako je Sveti djordje odrastao tamo gde je ziveo i Isis Hristos i gde je propovedao svoju veru

DUKATI 2 GRAMA, CENA NA UPIT

Dukat je idealan poklon za svaku priliku. Domaci dukati proizvode se u nasoj proizvodnji. Na istim, nalaze se znamenite i svetovne licnosti iz nase istorije. Ukoliko Vas afinitet nije usmeren prema nasoj istoriji, kod nas mozete izabrati neki od investicionih dukata, koji su priznati i prepoznati u celom svetu. Isti, prezentuje da takav dukat ima u sebi 90% cistog zlata. Udeo od preostalih 10 % cine legure, koje dukatu daju cvrstinu.

Svaki dukat zadovoljava najstrozije standarde u pogledu finoce i tezine.

DOSTUPNI ZA KUPOVINU

DUKAT BOGORODICA

Presveta Bogorodica (Majka Bozija, Bogorodica).Prema Novom zavetu Marija je bila majka Isusova. Za vernike, Marija je sva cista i sva sveta, jer je njenim slobodnim pristankom Bog postao covek. U pravoslavnoj duhovnosti zauzima vazno mesto jer je bila prva koja je slusala Isusove reci i cuvala ih u svom srcu.

BELI ANDJEO

Beli andjeo je deo kompozicije Mironosice na Hristovom grobu iz crkve Vaznesenja Hristovog manastira Mileseve i spada u najpoznatije freske Srbije ali se ubraja i u velike domete evropskog slikarstva.
Smatra se jednim od najlepsih radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka.

DUKAT SVETA PETKA

Dukat sa likom Svete Petke - poznata jos pod nazivom Prepodobna mati Paraskeva, Petkovaca, Sveta Paraskeva. Pravoslavni crkveni praznik koji se obelezava (slavi) 27. oktobra. Sveta Petka je rodjena u X veku u selu Epivatu, blizu Trakijskog grada Kalikratije. Predpostavlja se da je bila Srpkinja.

SV. VASILIJE OSTROSKI

Dukat Sveti Vasilije Ostroski.
Hercegovac poreklom, Sveti Vasilije Ostroski rodjen je 28. decembra 1610. u selu Mrkonjicima u Popovom polju. Kao sin siromasnih, ali poboznih ljudi, od malena je vaspitavan u duhu pravoslavnog milosrdja i dobrocinstva. Dok je kao decak cuvao stoku, delio je poslednji zalogaj hrane sa siromasnijima od sebe.Prodaja dukata Zlatara Gold

DUKAT VASKRSENJE

Gospod Isus Hristos sahranjen je u Getsimanskom vrtu u jednu pecinu nakon raspeca, koju zapecatise velikim kamenom i postavise strazare. U nedelju, treci dan po raspecu, sidje Andjeo Gospodnji i zdrobi kamen na ulazu u pecinu i Isus Hristos izadje napolje i vaskrsnu. Lice mu bese kao munja, a odelo belo kao svetlost. Vojnici se uplasise i pobegose vicuci: "Hristos je vaskrsnuo".

DUKAT HRISTOVO RODJENJE

Najradosniji dan medju svim praznicima je Bozic, ili rodjenje Isusa. Tog dana rodio se Isus Hristos i postao covek. Praznuje se tri dana.
Prvi dan Bozica slavi se 7. januara. Na Bozic ujutru pre svitanja zvone sva zvona na pravoslavnim hramovima i objavljuje se dolazak Bozica i Bozicnog slavlja.
Bozic prati veliki broj Obicaja, koji se ispostuju dan pre i na sam Bozic

DUKAT SV. JOVAN KRSTITELJ

Dukat Sveti Jovan 2gr. Sveti Jovan preteca i krstitelj. Slavi se:20. januara - Sveti Jovan, Jovanjdan9. marta (8. marta prestupne godine) - prvo i drugo obretanje glave Svetog Jovana Krstitelja.
Svakoga ko se pokajao, Jovan je krstavao u reci Jordan i to krstenje se nazivalo u znak pokajanja, ali se time nisu oprastali gresi.
Sveti Jovan dospeo je u tamnicu, nakon sto je javno pricao o nameri carskog namesnika Iroda, koji se razveo da bi se ozenio zenom svoga brata.

DUKAT SV. NIKOLA

Slavi se:- 19. decembra, kao Sveti Nikola, Nikoljdan- 22. maja, kao Nikolaj, letnji Sveti Nikola (prenos mostiju Svetog oca Nikolaja) Sveti Nikolaj cudotvorac, arhiepiskop mirlikijski u celom hriscanskom svetu poznat kao Sveti Nikola, jedan od najvecih hriscanskih svetitelja. Rodjen je u vreme cara Valerijana (253-260.) u maloazijskoj oblasti Likiji, u gradu Patari, kao sin jedinac bogatih roditelja. Otac Teofan i majka Nona, su po ondasnjem obicaju, svoje jedino dete posvetili bogu.

DUKAT SV. GEORGIJE

Dukat Sveti djordje rodjen je u hriscanskoj porodici u Kapadokiji. Od malena je vaspitavan u duhu najplemenitijih hriscanskih vrlina. Posto je i njegov otac nastradao kao Hriscanin, Sveti djordje je rano ostao siroce. Majka se sa djordjem preselila u rodnu Palestinu, gde je imala velika imanja i nasledja.
Tako je Sveti djordje odrastao tamo gde je ziveo i Isis Hristos i gde je propovedao svoju veru.Dukat Zlatnik Sv. Georgije je dostupan i od 3 , 2 grama.

DUKAT SV. STEFAN

Slavi se:- 9. januara, kao Sveti Stevan, Stevanjdan, Stjepanjdan- 15. avgusta, kao Sveti Stevan letnji, Stevan Vetroviti zitije Svetog Stevana vodi nas u I vek N.E., u vreme kada se svakodnevno uvecavao broj clanova Hristove crkve u Jerusalimu. Sveti Apostoli su bili prisiljeni da izaberu djakone koji bi pomogli i sluzili sirotim i bolesnim Hriscanima. Prvi od sedmorice djakona koga su rukopolozili bio je Stevan, pa se s'toga i naziva Arhidjakon.

DUKAT SV. ARHANGEL MIHAILO

Dukat Sveti Arhandjel Mihailo slavi se 21. novembra - Arandjelovdan.
Sveti Arhandjel Mihailo Andjeli se svrstavaju u tri hijararhijska reda, od kojih visi cine sestokrili serafimi, mnogooki heruvimi i bogonosni prestoli, srednji su gospodstva, sile i vlasti, a nizi nacela, arhandjeli i andjeli.
Sedam vrhovnih andjelskih knezova razlikuju se samo po sluzbi:
Mihailo je vrhovni arhistratig i borac protiv svih bozijih neprijatelja.

DUKAT SV.SAVA

Slavi se 27. januara kao slava Sveti Sava. Ne postoji sveta licnost snaznije utkana u svest i bice srpskog naroda od lika Svetog Save. On je jedini svetitelj ciji praznik Srbi slave kao crkvenu, skolsku, esnafsku i porodicnu slavu. Na osnovu onoga sto je danas napisano i izreceno o svetitelju Savi, malo kome nije poznato da je Rastko, najmladji sin raskog zupana Nemanje i zupanice Ane, rodjen oko 1175. godine, kao mladic krisom otisao na Svetu Goru.