Prodaja investicionog zlata

STA JE INVESTICIONO ZLATO ?

Investiciono zlato predstavlja čisto zlato. Dakle, to je najcistije zlato koje se može dobiti u strogo kontrolisanim industrijskim uslovima. Svetska banka za međunarodna poravnanja 2021.godine, donela je regulatornu odluku BASEL III,kojom fizičko zlato ( 999,9) proglašava prvoklasnom imovinom. Fizičko zlato je zapravo investiciono zlato koje Kupac preuzima (alocira) odmah nakon izvršenog plaćanja. Investiciono zlato spada u najlikvidnije imovinske oblike.Unovcavanje zlata nije proces čija realizacija se čeka, već transakcija koja se odmah realizuje.

Investiciono zlato proizvodi se u renomiranim kovnicama, koje pripadaju kompaniji Heraeus. Heraeus posluje u svajcarskoj pod brendom Argor Heraeus, u Nemackoj pod brendom Heraeus i u Austriji pod nazivom Munze Osterich. Sve pripadajuce kompanije brendu HERAEUS, zadovoljavaju najstrozija pravila poslovanja, koja se odnose na tezinu i cistocu investicionih proizvoda. Kvalitet investicionih proizvoda potvrdjuje medjunarodni sertifikat koji se dobija uz svaku zlatnu polugu. Ulaganje u zlato nije klasicno investiranje. Isto, predstavlja osiguranje od negativnih efekata ekonomskih zbivanja. Tu se misli, na zastitu od inflacije, deflacije, rizika nestanka ili zamene aktuelne valute. Kroz istoriju, plemeniti metali sluzili su, kao valuta i sredstvo placanja, ali i kao podloga i temelj za stampanje novca, sto se i danas u odredjenoj meri primenjuje. Najveca primena plemenitih metala, danas je u modnoj industriji (izrada nakita ) i u investicijama (radi ocuvanja vrednosti). Brojni strucnjaci i savetnici za ulaganja,preporucuju da se deo imovine ( od 10-30% ) ulozi u plemenite metale, radi smanjenja valutnog rizika aktuelne valute. Stvaranje rezervi kroz duzi period najbolji je nacin ocuvanja vrednosti imovine i zastite novca od valutnih rizika. U poslednjih 50 godina zabelezen je visestruki rast cene plemenitih metala.

INVESTICIONO ZLATO

U ponudi imamo, visoko standradizovano investiciono zlato , najpoznatijih svetskih proizvodjaca plemenitih metala. Predstavnici smo, koncerna Heraeus u okviru kojih posluju Heraeus, Argor Heraeus i Munze Osterich.
Predstavnici smo i svajcarske kompanije Valcambi. Sve kovnice nalaze se na GOOD DELIVERY listi.To predstavlja medjunarodni standard, koji pokazuje da odredjena kovnica, zadovoljava najstrozija pravila poslovanja. Ista se odnose na kvalitet investicionih proizvoda ( cistocu i tezinu ).
Prateci zahteve trzista, kompanije Heraeus i Valcambi, ucinile su dostupnim na trzistu nedeljive (zlatne poluge ), deljive investicione proizvode ( deljive zlatne plocice).

INVESTICIONO ZLATO- 1 G

Investiciono zlato od 1g , proizvodi se u formatu Multicard i Combibar jedinica. Oba formata proizvode se tehnikom kovanja. Investiciona jedinica MULTICARD, predstavlja vise plocica od 1g fizicki odvojenih pakovanih u okviru jedne investicione jedinice. Najcesce se javljaju u formatu 5x1g i 10x1g

Cena zlatnih poluga, prodaja zlatnih poluga, prodaja investicionog zlata, prodaja dukata.
Investiciono zlato po najpovoljnijim cenama.
Prodaja investicionog zlata u formatu zlatnih poluga i zlatnih dukata vrsi se u poslovnicama Zlatara Gold u Beogradu..
Proces kupovine je jednosavan i diskretan.
Placanje mozete izvrsiti gotovinskim placanjem ili uplatom na nas tekuci racun.
INVESTICIONO ZLATO OD 1G

Prateci preferencije i zahteve trzista, kompanije Heraeus i Valcambi, ucinili su raspolozivim na trzistu, deljive investicione proizvode ,pod nazivom Multicard ( Heraeus ) i Combibar ( Valcambi). Investicione poluge Multicard i Combibar, isticu prakticnost u prvi plan.
Ove investicione jedinice su kompaktne i izuzetno prefinjenog dizajna. Koncipirane su na taj nacin, da se svaki deo jedinice moze odvojiti od ostatka iste.
Zlatne poluge Multicard i Combibar, zauzimaju znacajno mesto u investicionom portfoliju malih, srednjih i velikih ulagaca.
Prodaja investicionog zlata od 1g u formatu Multicard i Combibar , obavlja se u poslovnicama Zlatara Gold, na cetiri lokacije u Beogradu.
Investiranje u zlato, razlikuje se od ostalih oblika investicija . Cilj svakog investiranja, jeste da se novac posle odredjenog vremenskog perioda vrati u uvecanom iznosu.
Kada je u pitanju ulaganje u zlato, investicioni cilj, nije da se ostvari zarada, vec da se sacuva kupovna moc novca.
Cinjenica je, da ni jedna valuta nije u dovoljnoj meri otporna na valutne rizuke.Tj. ne vredi isto na pocetku i na kraju godine . Cene svih dobara u osetnom su porastu.
Cena zlata ima intenciju rasta posmatrano kroz duzi vremenski period. Ako je rast cene zlata, veci od stope inflacije u posmatranom periodu u tom slucaju ostvarice se i zarada.
Stvarna zarada predstavlja razliku izmedju vrednosti za koju je porasla cena zlata i stope inflacije u posmatranom periodu. Svaka zlatna poluga na sebi ima utisnute zastitne elemente:
Naziv proizvodjca, logo proizvodjaca, tacnu tezinu, cistocu i identifikacioni broj koji je jedinstven u svetu. Uz svaku kupljenu zlatnu polugu, dobijate medjunarodni sertifikat.
Isti, potvrdjuje autenticnost zlatne poluge i potvrdjuje sve zastitne elemente koji su utisnuti na njoj.
Medjunarodni sertifikat potpisan je od strane Evropske kontrolne institucije Ruffoni.
Prilikom kupovine investicionog zlata dobijate i nas sertifikat. Isti, Vam omogucava, da na Vas zahtev, mozete da nam vratite investicionu jedinicu i da na taj nacin ostvarite minimalnu razliku izmedju kupovne i prodajne cene.
Diskretna i pouzdana prodaja zlatnih poluga i prodaja investicionog zlata u Zlatarama GOLD, s visegodisnjom tradicijom garntuje vam kvalitet, pouzdanost i sigurnost. Prodaja zlatnih poluga, prodaja investicionog zlata kao i prodaja dukata prestavlja nasu dugogodisnju specijalnost na trzistu. Prodaja investicionog zlata i prodaja zlatnih poluga obavlja se transparentno, sigurno i pouzdano. Privatnost i diskrecija deo su nase visegodisnje tradicije!

KADA JE NAJBOLJI TRENUTAK ZA KUPOVINU INVESTICIONOG ZLATA ?

Ako je u pitanju dugorocno ulaganje, svaki trenutak je dobar. Prognoze vodecih svetskih ekonomista govore, da ce cena zlata u buducnosti sigurno rasti.
Ako je pitanju kratkorocno ulaganje, najbolji trenutak za kupovinu investicionog zlata je prilikom pada cene na berzi . Stolecima unazad,pokazalo se da posle pada cene zlata na berzi, sledi skok cene zlata i onda dolazi i Vasa zarada.


INVESTICIONI SAVETI

Ulaganje u investiciono zlato, zahteva odredjenu investicionu analizu, kao i svaka druga investiciona odluka.

Upoznacemo Vas sa najbitnijim faktorima koji treba da determinisu ulagaca, da uloziti novac u zlato ili u neku drugu imovinsku kategoriju. Ulaganje u investiciono zlato,kao vid finansijskog osiguranja novca priznat je svuda u svetu.

Prvi bitan faktor ,predstavlja vremenski period na koji planirate da ulozite novac. Ako je taj period manji od 5 godina, ne treba ulagati novac u zlato. ZASTO? Zlato je berzanska roba i njegova cena se menja iz sekunde u sekundu. Gledano kroz vreme, zlato ima stalni trend rasta. Ali ima perioda kada vrednost zlata ima negativnu korekciju. Ukoliko se u tom trenutku, ukaze potreba za likvidnoscu, tj. za konvertovanjem zlata u novac, moze da se ostvari mali gubitak. Na duzi vremenski period, to ne moze da se desi.

2. Drugi bitan faktor predsavlja projektovanje investicionog portfolia. Cena grama zlata u vecim investicionim proizvodima (zlatnim polugama ) je povoljnija, nego u manjim .

3. Cilj ulaganja u investiciono zlato nije da se ostavri zarada, vec da se zastiti kupovna moc novca. Svaki rast vrednosti zlata, veci od stope inflacije u posmatranom periodu predstavlja dobit ( tj zaradu).

Drugi format, koji pripada kategoriji investicionog zlata jesu investicioni dukati. Zlatni dukati ( novcici ) stepena finoce jednakog ili veceg od 900 hiljaditih delova ( 900/1000) ,koji su iskovani posle 1800 godine, koji jesu ili su bili zakonsko srestvo placanja u drzavi porekla, a koji se prodaju po ceni koja nije visa od 80% vrednosti zlata na otvorenom trzistu sadrzanog u njima. Ovi dukati nemaju numizmaticku vrednost i ne smatraju se kolekcionarskim dobrima. Investicioni dukati proizvode se u renomiranim svetskim kovnicama koje garantuju njihov besprekoran integritet .