INVESTICIONO SREBRO
INVESTICIONO SREBRO

O SREBRUU istoriji najcesca i najvaznija upotreba srebra bila je izrada vrednosnih predmeta, ponajvise srebrnih kovanica kao plateznog sredstva. U antici i srednjem veku za izradu kovanica koristili su se samo srebro, zlato i bakar odnosno bronza. Najcesce je vrednost kovanice odgovarala vrednosti tog metala. U 17. veku u Sarajevu kovane su osmanlijske akce sultana Murata IV iz 1623. godine, a sam naziv akca je izveden iz turske rijeci ak – beo, tako da bi akca znacila sitni bijeli novac. Neposredno pre pocetka Drugog svetskog rata, u Kraljevini Jugoslaviji pustene su u opticaj srebrne kovanice nominalne vrednosti 20 i 50 dinara sa likom mladog jugoslavenskog kralja Petra II.

U Nemackoj sve do 1871. godine u opticaju su bile srebrne kovanice (Taleri), valuta koja je bila pokrivena srebrnim standardom. Nakon 1871. godine zamenjen je zlatnim standardom. Razlog za primenu ovih plemenitih metala kao sredstva cuvanja vrednosti su njihova retkost i trajnost. Tek u moderna vremena pocele su se kovati kovanice od drugih metala kao sto su zeljezo, nikl i cink, cija je vrednost metala bila niza i nije odgovarala nominalnoj vrednosti kovanice. Danas se srebro koristi za izradu posebnih numizmatickih kovanica, povodom nekih godisnjica, proslava i slicno.

Srebrne medalje u mnogim sportskim takmicenjima, poput Olimpijskih igara, su nagrada za postignuto drugo mesto u takmicenju. To je iz razloga sto se srebro tradicionalno smatra kao drugi po vrednosti plemeniti metal nakon zlata. Medjutim, danas se zlatna medalja proizvodi od 92,5% srebra pozlacena sa 6 grama cistog zlata. I u drugim oblastima, pojam srebrni oznacava drugu po vaznosti nagradu, odlicje ili oznaku uspesnosti. Srebro je cenjeno i u industriji muzickih instrumenata, jer zbog svoje gustine daje lep, topli ton, a pored toga se moze lako i obradjivati. Sve srebrne poluge , mozete kupiti u Zlatarama GOLD na cetiri lokacije u Beogradu.

INVESTICIONE SREBRNE POLUGE
SREBRNA POLUGA 500G

Srebrne poluge tezine 500 grama spadaju u red najvecih komercijalnih investicionih proizvoda od srebra.
Srebrne poluge od 500 grama otprilike su velike kao kesica praska za pecivo.
Debljina joj moze biti nekoliko milimetara. Oblik i dizajn pojedine poluge u pravilu se razlikuje od proizvodjaca do proizvodjaca.
Ova poluga spada u kategoriju malih i srednjih ulagackih instrumenata.
Tehnika kojom nastaje je livenje. Dostupna je za kupovinu sa pratecim sertifikatima.

Cena srebrnih poluga: POZVATI

SREBRNA POLUGA 1 KG

Ako postoji standardna srebrna poluga za male i srednje investitore, onda je to sigurno, srebrna poluga od 1000 grama ili 1 KG
Srebrne poluge od 1000 grama mogu se uporediti s velicinom manjeg mobilnog telefona. Njena kompaktnost omogucuje jednostavno i diskretno skladistenje.
Srebrna poluga od 1kg, pripada kategoriji srednjih ulagackih instrumenata.
Najcesce je kupuju ulagaci koji imaju snazan afinitet prema investicionom srebru ,kao investicionoj kategoriji.
Proizvodi se u prestiznim svetskim kovnicama. Dostupna je za kupovinu sa pratecim sertifikatima.

Cena srebrnih poluga: POZVATI

SREBRNA POLUGA 5 KG

Srebrne poluge od 5 KG predstavljaju dobru osnovu za stvaranje srebrnog investicionog portfelja .
Srebrna poluga od 5 kg , zajedno sa polugama od 10 i 20 kg , predstavlja najveci ulagacki instrument od srebra. Proizvodi se u prestiznim Evropskim kovnicama .
Proizvodni proces je tehnika livenja.
Vizuelni identitet ovih poluga prepoznatljiv je po grubljem izgledu, ornamenti i natpisi na njima nisu ostri. Prodaja srebrnih poluga ulagacima nudi mogucnost stvaranja kvalitetne imovinske osnove.

Cena srebrnih poluga: POZVATI

POGLEDAJTE VIDEO
ZLATARE GOLD VASA SIGURNOST
Prodaja dukata - prodaja investicionog zlata - prodaja zlatnih poluga
U Zlatari GOLD