INVESTICIONO SREBRO

O SREBRUU istoriji najčešća i najvažnija upotreba srebra bila je izrada vrednosnih predmeta, ponajviše srebrnih kovanica kao platežnog sredstva. U antici i srednjem veku za izradu kovanica koristili su se samo srebro, zlato i bakar odnosno bronza. Najčešće je vrednost kovanice odgovarala vrednosti tog metala. U 17. veku u Sarajevu kovane su osmanlijske akče sultana Murata IV iz 1623. godine, a sam naziv akča je izveden iz turske riječi ak – beo, tako da bi akča značila sitni bijeli novac. Neposredno pre početka Drugog svetskog rata, u Kraljevini Jugoslaviji puštene su u opticaj srebrne kovanice nominalne vrednosti 20 i 50 dinara sa likom mladog jugoslavenskog kralja Petra II.

U Nemačkoj sve do 1871. godine u opticaju su bile srebrne kovanice (Taleri), valuta koja je bila pokrivena srebrnim standardom. Nakon 1871. godine zamenjen je zlatnim standardom. Razlog za primenu ovih plemenitih metala kao sredstva čuvanja vrednosti su njihova retkost i trajnost. Tek u moderna vremena počele su se kovati kovanice od drugih metala kao što su željezo, nikl i cink, čija je vrednost metala bila niža i nije odgovarala nominalnoj vrednosti kovanice. Danas se srebro koristi za izradu posebnih numizmatičkih kovanica, povodom nekih godišnjica, proslava i slično.

Srebrne medalje u mnogim sportskim takmičenjima, poput Olimpijskih igara, su nagrada za postignuto drugo mesto u takmičenju. To je iz razloga što se srebro tradicionalno smatra kao drugi po vrednosti plemeniti metal nakon zlata. Međutim, danas se zlatna medalja proizvodi od 92,5% srebra pozlaćena sa 6 grama čistog zlata. I u drugim oblastima, pojam srebrni označava drugu po važnosti nagradu, odličje ili oznaku uspešnosti. Srebro je cenjeno i u industriji muzičkih instrumenata, jer zbog svoje gustine daje lep, topli ton, a pored toga se može lako i obrađivati. Sve srebrne poluge , možete kupiti u Zlatarama GOLD na dve lokacije u Beogradu.

INVESTICIONE SREBRNE POLUGE
SREBRNA POLUGA 500G

Srebrne poluge tezine 500 grama spadaju u red najvećih komercijalnih investicionih proizvoda od srebra.
Srebrne poluge od 500 grama otprilike su velike kao kesica praška za pecivo.
Debljina joj može biti nekoliko milimetara. Oblik i dizajn pojedine poluge u pravilu se razlikuje od proizvođača do proizvođača.
Ova poluga spada u kategoriju malih i srednjih ulagačkih instrumenata.
Tehnika kojom nastaje je livenje. Dostupna je za kupovinu sa pratećim sertifikatima.

Cena srebrnih poluga: POZVATI

SREBRNA POLUGA 1 KG

Ako postoji standardna srebrna poluga za male i srednje investitore, onda je to sigurno, srebrna poluga od 1000 grama ili 1 KG
Srebrne poluge od 1000 grama mogu se uporediti s veličinom manjeg mobilnog telefona. Njena kompaktnost omogućuje jednostavno i diskretno skladištenje.
Srebrna poluga od 1kg, pripada kategoriji srednjih ulagačkih instrumenata.
Najčešće je kupuju ulagači koji imaju snažan afinitet prema investicionom srebru ,kao investicionoj kategoriji.
Proizvodi se u prestižnim svetskim kovnicama. Dostupna je za kupovinu sa pratećim sertifikatima.

Cena srebrnih poluga: POZVATI

SREBRNA POLUGA 5 KG

Srebrne poluge od 5 KG predstavljaju dobru osnovu za stvaranje srebrnog investicionog portfelja .
Srebrna poluga od 5 kg , zajedno sa polugama od 10 i 20 kg , predstavlja najveći ulagački instrument od srebra. Proizvodi se u prestižnim Evropskim kovnicama .
Proizvodni proces je tehnika livenja.
Vizuelni identitet ovih poluga prepoznatljiv je po grubljem izgledu, ornamenti i natpisi na njima nisu oštri. Prodaja srebrnih poluga ulagačima nudi mogućnost stvaranja kvalitetne imovinske osnove.

Cena srebrnih poluga: POZVATI

POGLEDAJTE VIDEO
ZLATARE GOLD VASA SIGURNOST
Prodaja dukata - prodaja investicionog zlata - prodaja zlatnih poluga
U Zlatari GOLD